Tillverkningen av Neurosedyn fortsätter NU I STÖRRE OMFATTNING ÄN NÅGONSIN

Nu är det fritt fram att tillverka Neurosedyn. Och tjäna grova pengar. Låt oss titta in i thalidomide-fabriken.

Patentet som Chemie Grünentahl har på Neurosedyn (thalidomid) har gått ut. Nu är det fritt fram för vem som helst att börja tillverkningen. Eftersom formeln för hur Neurosedyn framställs kemiskt är enkel och tillverkningsmetoden inte längre är hemlig är det billigt att starta produktionen. thalidomide vädrar stora vinster nu när forskningen är intensiv för att använda thalidomide mot stora folksjukdomar som cancer, TBC, diabetes, Aids och MS


Så vitt man vet tillverkas thalidomid i fabriker i Tyskland (den gamla tillverkaren Chemie Grünentahl fortsätter att tjäna pengar på thalidomide och exporterar till ett 50-tal länder), Wales, Mexico, Argentina, Kanada, USA och Brasilien. Statliga fabriker i Kina har börjat massproducera thalidomid under 1980-talet som ett led i kampanjen mot lepra.

Det är ett mycket effektivt och säkert läkemedel, bara det inte ges under graviditeten, säger professor Li Wen Zhong vid Institutet för hudsjukdomar i Nanjing till tidningen Sunday Times.

Kinesiska läkare ansåg det vara verksamt mot biverkningarna av leprabehandlingen som en del patienter får.

När Neurosedynet började användas vidgade snabbt kinesiska läkare användningsområdet.

Vi i Kina föredrar Neurosedyn eftersom det kan användas vid så många symtom, säger Dr Zhang Guo Cheng, en kirurg vid Nationella Rehabiliteringscentret för sexuallt överförda sjukdomar och leprabehandling till Sunday Times.