Aktuellt för medlemmar


Nu är FfdN:s Livsstilsutbildning för Dig med extremitetsskador avslutat! Till våren 2016 redovisas resultaten här.


NyheterLänkar

Kunskapscenter
www.Ex-Center.org

Bräcke diakoni
www.brackediakoni.se

Hjälpmedelsdatabas
www.TipBase.org

Dysnet - The online Dysmelia Network

 

Tillbaka

TV-tips!

TV-tips! Torsdagen den 11 augusti startar en ny dokumentärserie i svt1. Serien heter ”en andra chans”

Torsdagen den 11 augusti startar en ny dokumentärserie i svt1. Serien heter ”en andra chans” och är skapad av Anne Lundberg. Serien handlar om fyra unga människor som varit med om svåra olyckor som förändrar deras liv för alltid. Men trots alla svårigheter har de överlevt och fått en andra chans. 

- Om vår förra serie Himlen kan vänta handlade om att lära sig leva med döden som hot, så handlar den nya serien om att finna argumenten för att fortsätta leva, att lära sig leva på nytt och om mod, styrka och kärlek, säger Anne Lundberg, till SVT. 
- Hur behandlar vi egentligen alla i vår närhet som på något sätt är funktionshindrade? Precis som i Himlen kan vänta kommer vi att få komma nära och få höra sanningarna om livet. Ingen bör ta något för givet. Vi är alla sårbara. Och när livet slås i spillror så är det möjligt att hitta mening igen. 

De fyra unga måste hitta nya sätt att fungera i sina liv. De måste möta nya svårigheter och utmana sig själva. De möter också fördomar från en ibland okunnig omgivning…

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

Kommentarer
 
Skriv kommentar